Design Challenge: The existing kitchen had two narrow access corridors on each side, which
caused bottlenecks. The stove was located on the back wall which did not allow the cook to
engage guests or talk with folks in the living room. The overhead cabinets limited the view of the
big screen located in the adjoining living room. Their counter space was limited and they did not
have many drawers or a separate trash and recycle bin.
Solution: All of the client’s requests were addressed and achieved with this remodel. The
completed design gave greater freedom of movement and facilitated entertainment and work
flow. The built in drawers and storage incorporated every convenience asked for and we
created a cohesive space between the living room and kitchen. As a testament to the success
of the remodel, our clients threw a party to show off their new kitchen to their neighbors.